2010. július 6., kedd

Az ötlet

Az eddig tesztelt ötletet az Aranyláz blogon találtam. Ezt a blogot amúgy is nagyon érdemes olvasni; visszamenőleg is! Az ötlet:
"
A fenti setup / chart lényeges jellemzői :
- a visszaesés (gap down) forgalma legalább 10 napos minimum
- az ár a napokban 70 napos maximumot ütött
- gapdown, de rsi(3) nagyobb mint 20.
Az utóbbi feltétel variálható. Ha nincs gap down, akkor rsi(3) < 20 is jó feltételnek, de 10-nél kisebb rsi már nem annyira.
A fentiekből látható, hogy a setup logikája valahogy így szól : szépen emelkedő részvény, kis forgalmú, heves, egy-két napos esése megvehető. Több napos esés, főleg gap down-nal kombinálva már nem ideális (de még nyerő lehet az is).
Ez a stratégia az elmúlt években,  5 napos időtávon, 60% nettó hozamot, 1.8 körüli profit faktort és néha csúnya drawdownt-t nyújtott felfedezőinek. Kedveli a bika piacot, ott egy fokkal jobban muzsikál. Egyébként nyereséges volt 10-20 napos időtávon is, csak rosszabb paraméterekkel.
"
/idézet a blogról /

Ezt a feltételrendszert próbáltam lekódolni, majd a blog készítőjének segítségével sikerült is. Későbbegy plusz feltétellel is kiegészítettem amely az emelkedő trend erősségét is vizsgálja (ADX). Ennek a vége lett egy egész jó eredményeket hozó ötlet, amit talán érdemes még tovább rendszerré csiszolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése